ЕБРД жели да и у будућим пројектима буде партнер Србији

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са делегацијом Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) о реализацији пројеката које та банка финансира у Србији у путној и железничкој инфраструктури, као и о реформама у тој области и модернизацији пруга.

Како се наводи у саопштењу из министарства, Михајловићева је ЕБРД-у представила којом динамиком се реализују пројекти на друмском и железничком Коридору 10, резултате спроведених реформи у железничком сектору и динамику модернизације пруга. 

Додаје се да је на састанку било речи и о потенцијалној улози те банке у приватизацији или у јавно-приватним партнерствима у Србији.

У саопштењу се наводи да је у разговорима Михајловићева истакла да је Србија, због географског положаја, најкраћи пут који повезује Исток и Запад, и да је у том контексту веома важна инфраструктурна повезаност са регионом и Европом.

"Важно нам је да смо повезани, да имамо модерне путеве и пруге, што посебно важи за железнички Коридор 10", рекла је Михајловићева.

Представници ЕБРД-а, како се истиче похвалили су напоре потпредседнице Михајловић да приведе крају инфраструктурне пројекте и честитали Влади Србије на укупном, импресивном учинку, фискалним резултатима и оствареном привредном расту. 

"Без адекватног вођства не бисмо видели ни раст ни напредак. И у будућим реформама желимо да будемо партнер Србији", рекли су представници ЕБРД-а и похвалили ангажман потпредседнице Михајловић и у области родне равноправности и залагање за већу укљученост жена у предузетништво, што кроз пројекте подржава и ЕБРД.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести