Фабрика квасца у Сенти учетворостручује производњу

СЕНТА: Компанија Биоспрингер РС у Сенти од сутра почиње производњу пуним капацитетом, тако да ће производња квасца у малим паковањима бити увећана 450 одсто, а производња у паковањима од 500 грама за пекаре, за 100 одсто.
hleb, pixabay
Фото: pixabay

План је да достигнемо месечну производњу од 900 тона квасца, четири пута више у односу на досадашњу, каже Ласло Ђетваи, операциони менаџер у компанији.

Да би одговорили на захтеве тржишта и обезбедили континуирану испоруку, у овој компанији мењају и асортиман, тако да омогуће повећану производњу квасца за домаћинства и пекаре.

“Имамо и погон и раднике за оволику производњу, а на подршку државе рачунамо у набавци сировине, меласе из шећерне репе, како би одговорили на захтеве повећане тражње", каже Ђетваи.

Из Биоспрингера апелују на потрошаче да не стварају вештачку потражњу и не гомилају залихе јер квасца има довољно, фабрика може да подмири и ове тренутно повећане потребе индустрије и домаћинстава, саопстила је ПКС.

Потражња за квасцем од стране индустрије порасла је за 100 одсто, а за малим квасцем чак 500 одсто. Дистрибуцију квасца који произведе Биоспрингер РС раде француски Лесафр (Лесаффре) и ПИП Нови Сад.

Захваљујући ангажовању Привредне коморе Србије, олакшан је транспорт и дистрибуција сировине за овог произвођача. Асоцијација српске привреде биће на располагању за подршку и у набавци сировине, прибављања дозвола и регистрације нових производа.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести