ХР : Банка Интеза тражи од Звијезде исплату 15,39 милиона евра

ЗАГРЕБ : Банка Интеза Београд покренула је парнични поступак против Звијезде пред Привредним судом у Београду, саопштили су данас из те хрватске компаније из састава Агрокора, извештава портал Сеебиз.
foto: EPA/ANTONIO BAT
Фото: foto: EPA/ANTONIO BAT

Парница је покренута ради исплате по основу гаранције за обавезу Агрокора, преузете за кредит из новембра прошле године у висини од 15,39 милиона евра.

Ванредна управа Агрокора је прошле недеље објавила информацију о статусима свих парничних и поступака принудне наплате који се тренутно воде против Агрокора и повезаних компанија у Хрватској, Словенији, Србији, Црној Гори, БиХ и Енглеској. 

У тој информацији је такође било објављено да је Банка Интеза покренула поступак наплате дуга против Звијезде, али и Конзума, Јамнице, Агрокор Трговине и ПИК-а Врбовец, али нису објављени износи јамстава.

Такође је објављено да је Банка Интеза поднела предлог за одређивање привремене мере у погледу удела у компанији Идеа коју држи Конзум, а на које ванредна управа припрема одговор.

Банка Интеза је покренула и поступак принудне наплате против Агрокора над његовим уделом у компанијама Дијамант, КРОН, М-Профил СПВ, и Нова Слога, а ванредна управа је уложила приговор и у том поступку, додаје Сеебиз.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести