ТО СЕ НИСАМ НАД’О Проблеми са ИСКЉУЧЕЊЕМ 3Г МРЕЖЕ Више од милион корисника у опасности, ако не замене телефоне

Више од милион телефона могло би бити погођено искључењем 3Г мреже касније ове године, саопштила је аустралијска Радна група за телекомуникације.
1
Фото: Copilot AI

Када њихови провајдери Телстра и Оптус угасе своје 3Г мреже, корисници који нису ажурирали своје телефоне изгубиће приступ услугама заснованим на 3Г мрежи. Искључење ће такође утицати на друге апликације, попут "internet of things" и медицинских уређаја за упозорење, као што су апликације за упозорење на поремећај срчаног ритма или низак шећер.

Неки старији 4Г телефони који не подржавају "voice-over-LTE" вратиће се на 3Г за хитне позиве, па ће такође бити погођени, и то је уствари највећи проблем.

Министарство телекомуникација каже да ће бити угрожени подаци чак 740.000 корисника 4Г телефона можда могло бити онемогућено да обави хитне позиве након пребацивања, а овај број је недавно ревидиран на до милион.

Прошле недеље, Телстра је корисницима ставила на располагање апликацију, уз чију помоћ би помогла корисницима да сазнају да ли су погођени искључењем.

Овоме се и ми можемо надати врло скоро.

И. Р.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести