НЕМА ВИШЕ АНОНИМНОГ ТЕЛЕФОНИРАЊА Од 10. фебруара важи ово правило са све припејд кориснике

БЕОГРАД: Министарство информисања и телекомуникација објавило је данас у Службеном гласнику Правилник о техничким условима за регистрацију крајњих корисника услуге са плаћањем унапред (припејд), која ће бити обавезна почев од 10. фебруара 2025. године.
mobilni putnik
Фото: pixabay.com

Ово значи да ће, почев од наведеног датума, приликом куповине припејд картица за мобилну телефонију корисници морати да се региструју пре коришћења нове картице, што ће моћи да ураде у пословницама или преко интернета отварањем налога на потпуно безбедан начин, саопштено је из министарства.

Донет Правилник ступа на снагу 10. фебруара 2024. године и већ од тада ће сви нерегистровани припејд корисници моћи да се региструју у пословницама, док ће постепено бити уведена и онлајн регистрација коришћењем шеме електронске идентификације основног нивоа поузданости.

Нерегистровани припејд корисници ће најкасније до 10. фебруара 2025. године моћи да користе све услуге, а од тог датума регистрација ће бити обавезна и за постојеће и за нове кориснике.

Након 10. фебруара 2025. године корисници припејд услуга који се не буду регистровали имаће само омогућене услуге обављања позива ка хитним службама или ка систему корисничке подршке оператора.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести