Италијанске грађевинске фирме желе фабрику у Војводини

НОВИ САД: За Покрајинску владу је значајно то што италијанска компанија "Метал.Ри" намерава да уложи у фабрику у Војводини, што значи нове добављаче и нова радна места, рекао ресорни секретар Ненад Грбић, на стручном скупу под називом "Нови трендови у грађевинарству". 
1
Фото: Tanjug

Он је додао на скупу посвећеном новим технологијама градње, савременим материјалима и одрживом грађевинарству, да је организацијом тог стручног окупљања  Секретаријат желео да допринесе и повезивању италијанске компаније "Метал.Ри", која је технологије градње носачима бетонских стубова заштитила патентом у ЕУ, са нашим пројектантским кућама и представницима Факултета техничких наука". 

Грбић је истакао значај оваквих стручних окупљања, која су по њему најбоља места за размену знања, као и могућност за остваривање сарадње у области грађевинарства.

Он је нагласио да Секретаријат жели да пружи подршку рационалним решењима, чији су бенефити смањење трошкова, бржа градња и уједно подизање нивоа безбедности грађевинских објеката.

Вито Рици, власник компаније "Метал.Ри", која је усавршила систем комбиноване градње и производњу бетонских греда, представио је учесницима саветовања технологију градње која је значајније бржа од класичне, а коју ова компанија користи у изградњи зграда, мостова, тржних центара и других објеката. 

Рици је навео да је најважније да се стручна лица у нашој земљи упознају са решењима у начину градње ове италијанске компаније и да га прихвате. Следећи крак био би отварање једне или две фабрике које би служиле на обострану корист, како држави и грађанима Србије тако и власницима компаније.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести