Камиони најбоље иду на лизинг

Од почетка године у Србији је забележена укупна вредност новозакључених уговора финансијског лизинга од 139 милиона евра, што је 30 милиона више него

 у истом периоду лане, док је број новозакључених уговора о финансијском лизингу порастао 28 процената.Из Асоцијације лизинг-компанија Србије истичу да је ове године раст финансијског лизинга у односу на исти лањски период забележен у сва четири сегмента лизинга.

– Вредност новозакључених уговора о финансијском лизингу је 30 милиона евра већа него у истом периоду претходне године – казала је генерална секретарка Асоцијације лизинг-компанија Србије Теодора Миленковић. – Највећи раст бележи сектор комерцијалних, теретних и осталих возила, и то с 37 милиона евра на 58 милиона. Затим су ту путничка возила с 39 милиона евра на 44, сектор машина и опреме с 30 на 32, а сектор некретнина закључио је милион евра вредније уговоре.

По њеним речима, међу највећим корисницима финансијског лизинга од почетка године биле су компаније из области саобраћаја и информисања – 50 милиона евра, трговине на велико и мало – 23 милиона, грађевинарства – 12 милиона евра, али и рударства, прерађивачке индустрије, пољопривреде и шумарства. Уколико привредна активност настави и даље да јача, оцењује Теодора Миленковић, тренд из прве половине године може се очекивати и до самог краја 2016.

Љ. Малешевић
 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести