У Карловцима отворена пословница банке Поштанска штедионица   

Банка Поштанска штедионица отворила је у Сремским Карловцима пословницу, чиме је број њених експозитура и самосталних шалтера у Војводини повећан на 45.
banka
Фото: Ђ. Радивојевић

Како је приликом свечаног отварања рекао председник Извршног одбора банке мр Бојан Кекић, разлог због којег су Сремски Карловци одабрани за место у којем ће бити отворена још једна пословница, јесте значајан број клијената.

„Као државна банка с јасним артикулисаним државним интересом и те како водимо рачуна о нашим клијентима“, истакао је Кекић. „Определили смо се за Сремске Карловце будући да су од 8.000 становника њих 800 клијенти банке Поштанска штедионица и они су заслужили да у свом граду имају шалтер на којем ће моћи да обаве све послове из домена услуга наше банке, а не да због тога путују до околних места. Ми смо пре свега банка становништва и надам се да ће овај крај, пољопривредна домаћинства, привредници и предузетници осетити бољитак захваљујући погодностима и производима које Поштанска штедионица нуди.”

Фото: Ђ. Радивојевић

Кекић је напоменуо да Поштанска штедионица, у сарадњи с Министарством привреде, одобрава привредницима кредите за набавку опреме, а да ускоро то очекује и пољопривреднике. Као доказ друштвене одговорности, банка је са 100.000 динара даривала карловачки ОКУД „Бранково коло”, чији најмлађи чланови су играли на свечаности поводом отварања пословнице.

Фото: Ђ. Радивојевић

Председник карловачке општине Ненад Миленковић изразио је задовољство што се у Сремским Карловцима отвара експозитура банке Поштанска штедионица, која постоји од 1921. године и која је у стопостотном власништву Владе Републике Србије, и назвао тај поступак не само промоцијом функционисања и рада штедионице него и односа државе према банкарском систему.

„Надам се да ће пре свега грађани искористити прилику и бити клијенти Поштанске штредионице, а верујем и да ће карловачки винари и виноградари, када буду покренути кредити за пољопривреднике, успети у догледно време да повећају засаде под лозом и обнове механизацију“, рекао је Ненад Миленковић.

Фото: Ђ. Радивојевић

Отварање пословнице те банке у Сремским Карловцима је саставни део акције ширења мреже, која се зове „Још ближе вама”. Како је напоменуо директор Регионалног центра банке Поштанска штедионица Десимир Блашковић, у Србији постоји 167 пословница, а у последње две године у Војводини је отворено 19.

Карловачка пословница четврта је у Војводини од почетка године, а ускоро се очекује да буде отворена и у Кули.

З. Милосављевић

Фото: Ђ. Радивојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести