Костић жели да купи луку у Трсту

БЕОГРАД: Миодраг Костић, власник "МК групе", размишља да купи луку у Трсту, између докова два и три, хангаре шест и девет, као и терминал "Адрија", а уколико успе да дође до ових објеката, циљ је да се ту  направи марина, која може да прими луксузна пловила и јахте, пишу "Вечерње новости", позивајући се на италијанску штампу.
1
Фото: pixabay.com

"Адрија" терминал у Трсту тада би постао услужни простор са паркингом, који би био свима на располагању.

Лист пише да се "МК група" још није огласила поводом тих најава, а незванично се наводи да је у току оснивање јавног конзорцијума, који има задужење да стави на продају око 40 складишта.

Председник "МК групе" се већ сусрео са градоначелником Трста, којем је, наводно, препоручио да не инсистира на преображају терминала "Адрија" у пристаниште крузера, када 15. фебруара 2022. године истекне актуелни уговор о концесији са "Ђенова металом".

У изјави о заинтересованости, како преносе италијански медији, "МК група" не износи финансијска предвиђања, али ће конзорцијум ће за време тендера одредити основну цену добара у Старом пристаништу - за културно-излагачке делатности, па до цитаделе Гренсисам.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести