МАРКО СТАНКОВИЋ од сада НА ЧЕЛУ Књаз Милош и Mattoni компанија на Западном Балкану

Настављајући наслеђе Милоша Стојисављевића, генерални директор Књаз Милош и Mattoni компанија на Западном Балкану постаје Марко Станковић, који нову улогу преузима са досадашње позиције директора финансија.
а
Фото: Уступљена фотографија

Заједно са остатком лидерског тима, Марко је у протеклих девет година навигирао стратешку трансформацију компаније Књаз Милош у једну од водећих произвођача безалкохолних напитака на Западном Балкану. Превазилазећи традиционална задужења директора финансија, усмеравао је иновативну агенду компаније у свим областима пословања – од нових производа, стратешких корака ка заокруживању портфолија, интеграције глобалних брендова, ширења на нова тржишта и свеукупног инвентивног тржишног наступа.

Капитализујући богато интернационално искуство у индустрији робе широке потрошње, као и спајања и аквизиција, Марко је био једна од кључних карика успешне интеграције Књаза у породицу водећих европских и глобалних произвођача, чиме је за Књаз Милош отпочела нова развојна фаза у регионалним оквирима.

Уживајући велику подршку групе у склопу које послује, Mattoni 1873, лидера тржишта безалкохолних напитака Централне Европе, Књаз Милош ће под Марковим вођством наставити стратегију раста и позиционирања као најуспешније регионалне компаније која је симбол одговорности, квалитета и локалног наслеђа.

„Користићемо нашу локалну снагу и памет да наставимо да исписујемо историју Књаз Милоша као лидера у иновацијама и великим пројектима попут проширења наше фабрике, даљег јачања тржишних позиција у региону Западног Балкана и визије о Пепсију из Аранђеловца, из срца Шумадије, за европска тржишта“, изјавио је Марко овим поводом.

Каријеру је градио у компанијама Ernst & Young i PepsiCo, а дипломирао је на Економском факултету у Београду.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести