Михајловић: Градња тунела испод Кадињаче могућа 2020.

БАЈИНА БАШТА: Пројектна документација за изградњу тунела испод Кадињаче мора бити завршена ове године, а Влада ће упоредо радити на проналажењу начина да исфинансира његову изградњу, која ће према првим предрачунима износити 50 милиона евра, изјавила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
mihajlovich_proekti
Фото: Танјуг (Видео)

"Идејни пројекат ће ускоро бити на ревизионој комисији Владе Србије, а уколико се обезбеди финансирање, изградња тунела би кренула у 2020. години", прецизирала је Михајловићева после састанка са руководством општине Бајина Башта.

Михајловићева је истакла да ће се радити и реконструкција пута на уласку у Бајину Башту.

Према њеним речима, у претходне три године само у редовно одржавање путева у Златиборском округу уложено је 3,6 милијарди динара, да ће та цифра износити 5,5 милијарди динара по завршетку планиране рехабилитације путева у овом округу.

"Многе ствари се у инфраструктури мењају у овом делу Србије, што је добро и за привреду, инвестиције, као и туризам", рекла је министарка и истакла да ће у марту почети изградња деонице Коридора 11 Прељина-Пожега и да је рок за њену изградњу две и по године.

"Предстоји почетак изградње ауто-пута Прељина-Пожега, дужине 30,9 километара, деоница на којој једну трећину трасе чине тунели и мостови. Такође, са турским ''Ташјапијем'' радимо на пројектној документацији за ауто-пут Београд-Сарајево. На деоници Сремска Рача-Кузмин очекујемо средином године почетак радова, а на деоници Пожега-Котроман није могуће пре средине идуће године да почне градња, због израде пројектне документације", казала је Михајловићева.

Она је додала да ће у оквиру реконструкције барске пруге бити реконструисане и железничке станице које се налазе уз пругу.

Михајловићева је у Бајиној Башти, заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, разговарала са начелником Златиборског округа Бобаном Перишићем и челницима локалних самоуправа из Златиборског округа, и имала одвојени састанак са руководством општине Бајина Башта.

Удовичић је рекао да се у директном дијалогу са локалним самоуправама могло сазнати докле се стигло са започетим пројектима и које су потребе и шта је још могуће урадити у области омладинске политике. 

"Хвала потпредседници Владе на помоћи у подстицању развоја женског спорта", рекао је Удовичић.

Председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић рекао је да је задовољан што је општина била домаћин потпредседници Владе и свим општинама из округа. 

"Имамо много проблема, али смо задовољни обећањима које смо добили", рекао је Филиповић, и додао да је за ову општину "тунел Кадињача питање свих питања".

Михајловићева и Удовичић су током дана обишли и ОШ „Рајак Павићевић" у Бајиној Башти, где је уручена спортска опрема школи, као и лопте локалном Женском одбојкашком клубу „Дрина".

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести