Михајловић: Нек`се следећи авион зове Здравко Чолић

БЕОГРАД: Потпредседница владе Зорана Михајловић изјавила је данас да ће предложити "Ер Србији" да се име Здравка Чолића нађе на једном новом авиону.
avion EPA LUIS TEJIDO.jpg
Фото: EPA (LUIS TEJIDO)

"Претпостављам да смо сви размишљали некада о томе да будемо близу Здравка Чолића. Он је просто легенда, која траје дуго, ја бих волела да толико траје и "Ер Србија" и предлог мог министарства је да један авион носи име Здравка Чолића", рекла је Михајловић за Пинк.

Она се нада да ће наша авио компанија, након авиона који су добили имена Новак Ðоковић, Дејан Станковић, Горан Бреговић, Мики Манојловић прихватити иницијативу и да ускоро добијемо и авион Здравко Чолић.

"Надам се да ће Ер Србија то прихватити. Ер Србија је та која одлучује. Морам да признам да смо добијали разна писма када је име Горана Бреговића стављено на један од авиона, од тог тренутка почела су да нам пристижу писма грађана зашто не Здравко Чолић. Ми смо размислили и одлучили да упутимо иницијативу Ер Србији ", каже Михајловић.

Она је истакла да авио линија за Њујорк, која је веома важна, функционише и да то није питање само авио линије, већ питање односа и тога како се гледа на Србијуи.

"Што се саме Србије тиче, поред политичког односа који је значајан, важно је што смо ми једина земља у региону која има директну линију за САД, што значи да сви други долазе у Београд и одатле иду за Њујорк. Мислим да је то добро и искрено се надам да ћемо у наредном периоду имати директну линију за Кину", рекла је министарка.

Према њеним речима ваздушни саобраћај Србије је данас потпуно другачији него пре пет година и треба се сетити како је изгледао ЈАТ пре пет година, када није био развијен ниједан терминал на аеродрому, те да није постојала жеља за новим дестинацијама. 

"Од тренутка од како имамо Ер Србију, од тада се директно подиже и сам аеродром и сада он има перспективу која је за наредних 10-20 година позитивна, то желимо да искористимо и мислим да је то добро за целу земљу", рекла је Михајловић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести