Михајловић: Почела да ради Транспортна заједница Западног Балкана

БЕОГРАД: Транспортна заједница Западног Балкана са седиштем у Београду је већ почела да ради и један од приоритетних пројеката биће градња аутопута Ниш - Мердаре - Приштина, рекла је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић.
mihajlovich_tzajednica, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Она је казала новинарима да је Заједница почела да ради првим министарским саветом у Бриселу, затим одржавањем Управног одбора у фебруару у Београду, као и ће ускоро бити завршен избор директора и чланова сталног секретријата чије ће седиште бити у Београду.

"Иде јавни позив за избор директора и осталих чланова, очекујемо да секретаријат почне на јесен да ради, према најавама из Брисела, али нека то буде и до краја године. Суштински транспостна зајендица већ ради и зна се које су транспортне руте - наша конекција са Европом".

Михајловић наводи да Србија већ ради на томе, као и на приоритетном пројекту за градњу аутопута Ниш - Мердаре - Приштина.

"Од свих заједничких пројеката, сви иду преко Србије и у свима њима идемо испред осталих земаља", нагласила је Михајловић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести