Михајловић: Поступак за рушење објекта на Копаонику биће поновљен

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић најавила је данас да ће бити поновљен поступак за рушење бесправног објекта на Копаонику.
kopaonik
Фото: pixabay.com

Михајловићева је, одговарајући на питање новинара, рекла да је то министарство раније покренуло процедуру рушења тог објкета, да су биле постављене траке око њега које су склањане и да је тај случај прошао кроз различите фазе.

Она је истакла да рушење било ког објекта није могуће извршити без асистенције полиције.

"МУП је информисан у неколико наврата о проблемима које ми као министарство видимо код тог, али и других објеката", рекла је Михајловић додајући да су увек тражили асистенцију полиције код рушења било ког објекта без обзира да ли је реч о Панчићевом врху или центру Београда.

"Цео процес ћемо поновити", рекла је министарка говорећи о објекту на Копаонику, додајући да нико не сме да буде угрожен, ни власници објекта који се руше, нити они који спроводе рушење.

"Очекујемо поновљен поступак, то је наша законска обавеза, а ми се држимо закона", навела је Михајловић.

Премијерка Ана Брнабић је претходно на питање - ко треба да узме чекић и руши тај објекат - рекла да и даље верује да инситуције треба да раде свој посао, као и да је то једини начин да имамо правну државу.

"Слажем се да су институције некада изузетно споре", навела је Брнабић и истакла да се зато и спроводе реформе како би радиле брже.

Премијерка је додала да су неке институције независне и да медији њима треба да поставе претходно питање, као и да она као председница владе нема нити сме да има утицај на те институције.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести