На распродаји фирме у Панчеву, Новом Саду, Вршцу, Оџацима

НОВИ САД: Агенција за лиценцирање стечајних управника током фебруара заказала је продају двадесетак фирми, међу којима су и оне из наше покрајине.
Azotara u Pančevu foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Али, док не дође фебруар, продаваће се преостала имовина двају добро познатих предузећа из времена пре транзиције. Једно је новосадско предузеће „Агрокооп”, а друго  ХИП „Азотара” у Панчеву. Обе продаје путем јавног надметања заказане су за понедељак, 25. јануар.

„Агрокооп” је дуго у стечају и већина имовине је продата, међутим, то некада успешно производно и трговинско предузеће више деценија било је присустно на овдашњем тржишту па је списак имовине настале у тим годинама дугачак. У понедељак ће се путем јавног надметања продавати представништва „Агрокоопа” у Великој Плани: три пословна објекта од 102, 66 и 17 квадратних метара по почетној цени од мало више од 2,6 милиона динара .

ХИП „Азотара – произоводња вештачких ђубрива и азотних једињења” у стечају у Панчеву продаје се по почетној цени од 5.813.768,876,01 динар. На продаји су јединствена целина комплекса фабрике и покретна имовина, коју чини опрема и залихе.


„Халас Јожеф” у Ади...

Уз поменуте фирме, на продаји ће бити и имовина мање познатих, али и две у ширем делу земље, које су својевремено биле на гласу по успешности, а сада су обе банкротиртале – „Слобода апарати” у Чачку и „Таково аграр” у Горњем Милановцу.

Средином овог месеца продавала се и преостала имовина предузећа познатог у Потисју, али и шире, Пољопривредног добра „Халас Јожеф” у стечају. Од имовине по други пут нудило се  више парцела мале површине у грађевинском рејону, али ван грађевинског подручја. На сајту Агенције за лиценцирање стечајних управника није још објављено колико је та продаја била успешна.


У првим данима фебруара Агенција за лиценцирање стечајних управника продаваће преосталу имовину „Југопревоза” у Ковину. Имовина фирме била је већ три пута оглашавана. Сада се путем прикупљања понуда продају управна зграда величине близу 600 квадратних метара, аутобуска станица, радионица, гараже, пумпа, магазин резерних делова. Процењена вредност имовине је 30.200.000 динара.

Добро позната фабрика чоколаде и кекса „Векић chocolate” из Темерина је од 2016. године у стечају, а у фебруару ће се продавати зграда прехрамбене индустрије за производњу кондиторских производа површине близу 3.100 квадратних метара и помоћне зграде, затим залихе амбалаже и возила. Почетна цена је близу 83 милиона динара.

Новосадско предузеће „Хидробиро” у банкроту има на продају пословне просторије на Булевару ослобођења од 257 квадрата и опрему, коју чине скенери, штампачи, монитори. Почетна цена је 67.263.341 динар.

Имовина још једног предузећа у банкроту продаваће се у фебруару, а то је „Хидроградња” у Вршцу. Путем јавног надметања тражиће се купац за пословну зграду фирме, земљиште, опрему и више пословних просторија мале површине и један објекат од 165 квадрата.

Јавно надметање заказано је у фебруару и за Индустрију текстила и синтетике АД „Лола Рибар” у Оџацима. У тој фирми је стечај уведен још 2015. године а продају се два стана: двособан, мало већи од 50 квадрата за  око 770.000 динара, и једнособан од 40 квадрата за 530.000.

З. Делић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести