АИК банка рефинансира дуг Меркатора С

ЉУБЉАНА/БЕОГРАД: Меркартор група саопштила је данас да је са АИК банком, као најбољим од 59 потенцијалних партнера с којима су вођени преговори, завршила рефинансирање кредита компаније Меркатор-С која послује у Србији.
aik banka
Фото: Dnevnik.rs

Поступак рефинансирања кредита Меркатора-С, који је узет 2014. године а доспео би у марту ове године, покренут је у септембру 2019.

"Вредност уговора о рефинансирању, потписаног са најбољим понуђачем - АИК банком, износи 90 милиона евра. Уговор подразумева рефинансирање кредита компанији Меркатор-С, као и рефинансирање краткорочних обавеза те компаније", наводи се у саопштењу.

На тај начин ће, како се додаје, јачати структура капитала компаније Меркатор-С и побољшати ликвидност у наредних пет година.

Из Меркатор групе поручују да ће у будућности моћи још више да улажу у модернизацију и ширење пословне мреже и обезбеђење нових логистичких капацитета.

Истичу да ће наставити да спроводе своју стратегију развоја и да ће даљи интезивно радити на смањењу дуга и обезбеђивању повољних услова за рефинансирање преосталог дуга Меркатор групе.

"За развој Меркатор групе важно је и њено преношење у Фортенову, јер је стабилно власништво кључан услов за даљи развој највеће словеначке и регионалне компаније за малопродају“, изјавио је Томислав Чизмић, председник Управе Меркатор групе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести