Aлиталија 15. октобра лети у историју после 75 година рада

РИМ: Авио-компанија Алиталија дефинитивно затвара врата 15. октобра 2021. године, након што је 75 година служила као национални италијански ваздухопловни превозник.
i
Фото: Youtube Printscreen

.Од 25. августа, Алиталија више не продаје карте за било какве летове после 15. октобра, а сви раније продати летови предвиђени после тог датума су отказани, пренео је портал тхелоцал.ит.

Новооснована компанија Италиа Транспорто Аерео или ИТА, у државном власништву, биће нови национални италијански авио-превозник.

Алиталија, чланица алијансе Скај Тим коју чине још Делта Ер Лајнс, Ер Франс и КЛМ, имала је дугогодишње финансијске проблеме и прогласила је стечај у мају 2017.

Сви путници који су до 24. августа резервисали летове компаније Алиталија за путовања после 15. октобра моћи ће да замене карте за лет код друге авио-ломпаније како на домаћим тако и на међународним линијама, а ако одлуче да промене дестинацију мораће да плате разлику у цени.

Алтернативно, они који су резервисали лет код Алиталије након 15. октобра могу да затраже потпуни повраћај новца.

Италијански лист Коријере дела Сера процењују да је око 255.000 људи резервисало карте код Алиталије за летове после наведеног датума. Додаје такође да је влада у Риму издвојила 100 милиона евра (117 милиона долара) за исплату накнаде путницима који желе повраћај новца.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести