Ани Рмуш из Врбаса двоипособан стан у Земунским капијама

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали и директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић потписали су данас уговор са добитницом стана у наградној игри Узми рачун и победи Аном Рмуш.
с
Фото: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Ани Рмуш, правници из Врбаса кључеве двоипособног стана у Земунским капијама уручио је министар финансија, а она је рекла да стан који је добила у потпуности мења њен живот и да је дошао у право време, пошто нема решено стамбено питање.

"Оваква наградна игра је одлична идеја и ја лично увек инсистирам да при куповини добијем фискални рачун а морам да признам да никада нисам имала проблем да рачун и добијем", рекла је Ана новинарима након потписивања уговора.

Навела је да је у пролећном и јесењем циклусу послала укупно око 40 до 50 коверата, на шта је министар Мали приметио да је имала пуно среће, с обзиром да у базену буде и до 12 и по милиона коверата, па је вероватноћа да се извуче један од њених коверата била мала.

Министар је позвао грађане да још пар дана учествују у овој наградној игри, посто ће, како је најавио, у суботу бити последње извлачење, када ће осим добитника стана у Земунским капијама бити извучен и добитник стана у Београду на води.

"Мислим да смо овом наградном игром урадили много на подизању свести наших суграђана о томе шта значи узимати фискални рачун и шта значи борба против сиве економије. Морам да признам да сам и сам доживео доста лепих тренутака са добитницима и свима њима желим пуно лепих тренутака у становима које су добили", рекао је Мали.

Осврнуо се и на увођење новог система фискализације у Србији и изнео податак да је до сада пристигло око 15.600 захтева за субвенционисање набавке нових фискалних каса и да ће исплата за њих почети у понедељак.

"Обвезницима ће бити исплаћено 100 евра у динарској противвредности по продајном мести и 100 евра по фискалном уређају. Као што сам и раније говорио нећемо чекати да се заврши пријављивање за субвенције, већ ћемо сваке недеље исплаћивати новац за оне који се пријаве", објаснио је.

Истакао је да ће то бити подстрек и за друге привреднике да се пријаве и позвао их да то ураде.

"То ће помоћи да заменимо старе уређаје и уђемо у нови систем фискализације, који ће додатно допринети у борби против сиве економије а сваки фискални рачун који ће потрошачи добијати ће по новом моделу имати кју ар код, чијим скенирањем телефоном ће свако моћи да види да ли је рачун лажан или прави", навео је министар.

Додао је да ће се, ако са новом фискализацијом све буде како треба, размишљати о томе да се следеће године крене са дигиталном наградном игром и да се уместо коверата са папирним фискалним рачунима шаљу рачуни скенирани мобилним телефоном.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести