Антић: Електроенергетска ситуација стабилна

БЕОГРАД: Енергетска ситуација у целој Србији је стабилна и све топлане у земљи раде по 24 сата, изјавио је министар рударства и енергетике Александар Антић.
toplana, dnevnik.rs

ЕПС производи довољне количине електричне енергије и нема проблема у преносно-дистрибутивној мрежи, истакао је Антић.
Иако је веома хладно и велике су падавине, број потрошача у Србији који евентуално нема електричну енергију је занемарљив, испод ниова статистичке грешке, рекао је министар.

Како је навео, „Србијагас“ обезбеђује довољне количине гаса за потребе свих даљинских система грејања, привреде и грађана. 

То су количине између 13 и 13,5  милиона метара кубних гаса, а сутра очекујемо да ће то бити и више од 14 милиона метара кубних гаса. За то смо спремни, имамо довољне количине гаса који добијамо из Мађарске и подземно складиште ради пуним капацитетом, подвукао је Антић.

Министар је јутрос обишао диспечарски центар „Београдских електрана“ како би се уверио да систем функционише без проблема и рекао да је потпуно уредно снабдевање свим енергетнима.

Истакао је да све топлане у Србији раде у режиму 24 сата и имају довољну количину енергената, гаса, мазута, угља....

Сада је све под контролом, све државне службе су на терену или у приправности да брзо и ефикасно реагују, закључио је Антић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести