Антић: Сигурно снабдевање гасом из Русије 

БЕОГРАД: Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је данас да грађани могу да буду мирни, јер ће снабдевање Србије руским гасом бити потпуно сигурно, а да ће од идуће године почети радови на проширењу складишта Банатски двор.
antic tanjug
Фото: Tanjug

Антић је рекао да је на састанку који је у Москви имао са председником Извршног одбора Газпрома, Алексејем Милером  констатовано да постоји "апсолутна сигурност снабдевања гасом Србије", саопштило је данас ресорно министарство.
"У Москви сам, са господином Милером, разматрао проширење складишта Банатски двор. Констатовали смо да ће до краја године бити дефинисано техничко решење, а да ће 2018.године почети радови", највио је Антић. 

Антић и Милер су  разговарали о статусу и будућности текуће билатералне сарадње, укључујући и извоз руског гаса у Србију и његово складиштење на територији Србије. 
На састанку је констатовано да су испоруке руског гаса у Србију у првих девет месеци 2017. порасле за 31,7 одсто, у односу на период јануар - септембар 2016. 

На састанку су разматране и заједничке активности из Мапе пута, коју су потписали Гаспром и Министарство рударства и енергетике, 27. јуна ове године, а у циљу анализе могућности проширења капацитета српског система за транспорт гаса.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести