АПР саветује корисницима да пријаве и захтеве шаљу поштом

БЕОГРАД: Поводом проглашења пандемије Цовид-19, Агенција за привредне регистре (АПР) препоручује корисницима да пријаве за регистрацију и остале захтеве шаљу поштом, на адресу - Агенција за привредне регистре, Бранкова 25, Београд.
APR
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи на сајту АПР-а, корисници који морају лично да дођу у АПР упозоравају да су, сходно Одлуци о увођењу ванредног стања Владе Србије, применили мере за спречавање ширења заразе и ограничили број грађана који у истом тренутку могу бити присутни у шалтер сали Агенције.

Додају и да су до даљњег укинули правну помоћ у канцеларијама Агенције.

Поменуте мере, Агенција је применила са циљем смањења здравственог ризика како за кориснике, тако и за запослене у Агенцији, с обзиром да кроз шалтер салу, како наводе, дневно прође и по више стотина грађана, који обављају различите административне послове у Агенцији.

Агенција препоручује грађанима да комуницирају са АПР-ом путем поште, имајући у виду да са датумом пријема захтева у седишту Агенције у Београду почињу да теку рокови за одлучивање регистратора по регистрационим пријавама и захтевима правних лица и предузетника.

Наводе и да се питања у вези процедура регистрације и кретању предмета који су примљени у Агенцији, као и питања која су корисници до сада постављали лично у канцеларијама за правну помоћ, могу слати на адресе за пријем електронске поште, које су објављене на страници "контакти".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести