АПР упозорио: Нисмо слали никакве коверте са уплатницама

БЕОГРАД: Агенција за привредне регистре (АПР) упозорила је данас грађане да коверте са уплатницом за „упис промене у ПривредниРегистар.рс“ не потичу од Агенције, већ да је у питању комерцијална понуда која нема везе са тим државним органом. 
APR
Фото: Youtube Printscreen

Агенција указује да јој се данас обратио велики број грађана који су примили коверте са уплатницама на којима су штампани износи од 2.000, 3.000, 6.000 и више хиљада динара, чија је сврха „упис промена у Привредни регистар“.

Наводе да су уз уплатнице приложени и општи услови на основу којих се може увидети да је реч о информативној или рекламној услузи, односно упису у својеврсни именик који има комерцијалну природу. Такође, наводе, поједини привредни субјекти обавестили су Агенцију да су им наведену услугу телефоном понудила лица која су се представила као запослени у Агенцији.

"АПР наглашава да не нуди телефоном никакве услуге, већ са корисницима комуницира искључиво на основу регистрационих пријава које прими на начин прописан законом", наводи се у саопштењу АПР-а. С обзиром да је реч о врсти обмањивања јавности које може довести до настанка бројних штетних последица, АПР ће, кажу, о наведеној појави обавестити Министарство унутрашњих послова.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести