Атанасковић: Србија је атрактивна инвестициона локација

БЕОГРАД: Унапређење пословне климе и константан рад на њеном сталном развоју је један од циљева Министарства привреде, изјавила је данас министарка Анђелка Атанасковић отварајући онлајн састанак Мреже локалног економског развоја.
a
Фото: Youtube Printscreen

Скуп је организовала Стална конференција градова и општина, а његова тема је била подстицајна политика на националном и локалном нивоу.

„У светским економским размерама постигли смо да се Србија оствари као жељена инвестициона локација и да страни инвеститори бирају Србију за своја улагања. То смо постигли укупном стабилношћу и инсистирањем на чињеници да економски развој почива на политици инвестиција“, поручила је Атанасковић, саопштило је ресорно министарство.

Она је објаснила да Министарство привреде тренутно реализује више програма подршке привреди као што су подстицаји предузетништва, за набавку опреме, за младе и жене предузетнице, за почетнике у пословању, као и програми подршке улагања у изградњу нових фабрика и проширење постојећих производних капацитета додатним производним линијама са новим запошљавањем.

„Од ступања на снагу Закона о улагањима до данас, дакле можемо рећи у протеклом петогодишњем инвестиционом периоду, Министарство привреде је у сарадњи са привредним друштвима којима су била додељена средства подстицаја, успешно окончало 177 инвестиција чија је вредност 158 милијарди динара, односно око 1,35 милијарди евра и које су запослиле преко 50.000 становника у 78 општина“, подвукла је министарка.

Атансковић је додала да се тренутно реализује 113 пројеката које карактеришу новије технологије и још већа капитала улагања у вредности 350 милијарди динара.

„Настојаћемо да нова већа улагања доведемо у све општине и градове, нарочито оне у којима до сада није било инвестиција које је држава подржала“, нагласила је министарка.

Она је изразила задовољство што велики број општина већ користи различите начине подршке улагањима.

 

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести