Бајатовић: Ове године сигурно једно, а вероватно и два поскупљења гаса

КОПАОНИК:  Генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић изјавио је данас, на Копаоник бизнис форуму, да ће ове године морати у Србији да дође до једног, а вероватно и два поскупљења гаса.
bajatovic
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Бајатовић је рекао да свакако са тим поскупљењем неће бити достигнута "пуна цена".

"Десиће се поскупљење гаса, боље да ја то кажем, ја сам и онако дежурни пожарни - мора доћи до поскупљења гаса, сигурно једном, а вероватно и два пута до краја године, из простог разлога што ако саберете да треба да држимо цену на нивоу која је прихватљива, а неће то бити пуна цена и онога што кажете да Србијагас инвестира, а то је и y залихе, ми то не можемо да урадимо, а да при томе не помогнемо буџету Србије", рекао је Бајатовић.

Како је додао гас неће поскупети пре 1. маја и то поскупљење неће бити веће од 10 одсто.

"Мислим да ће се десити поскупљење од 1. маја, али то је моја процена, процена Србијагаса, и да ће то поскупљење бити до 10 одсто и не пре 1. маја", рекао је Бајатовић на питање Тан‌југа колико ће износити наредно поскупљење гаса.

Истакао је да ће по садашњим ценама, како је раније најављено, бити завршена грејна сезона. "

Да ли ће бити даљих поскупљења, зависиће како ће се кретати цена на берзи и по којој ћемо цени гас куповати. Према томе, у овом моменту већег поскупљења од 10 одсто и пре 1. маја неће бити", додао је Бајатовић.

Напоменуо је да тренутно просечна факутра Србијагаса износи 393 долара за 1.000 кубних метара. Бајатовић је претходно на панелу на Копаоник бизнис форуму рекао да ће ове године морати у Србији да дође до једног, а вероватно и два поскупљења гаса.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести