Бајатовић: Србијагас узима кредит за набавку гаса

БЕОГРАД: Директор "Србијагаса" Душан Бајатовић потврдио је данас у изјави за "Блиц" да Србијагас узима кредит за набавку гаса и да је расписан тендер за кредит од 30 милиона евра, али и оценио да компанија још није толико финансијски јака да без позајмица обезбеђује потребне количине енергената.

Кредит узимамо за пуњење Банатског Двора, а гас који купимо реализоваћемо у току грејне сезоне и истовремено ћемо враћати кредит, казао је Бајатовић.

"Иако никоме не дугујемо ништа, па ни за гас, и имамо добре пословне резултате, још увек немамо текућу ликвидност на нивоу да без позајмице напунимо подземно складиште гаса Банатског Двора - каже Бајатовић.

У јавној набавци коју је директор "Србијагаса" Душан Бајатовић расписао пре десетак дана, наводи се да је кредит потребан да би компанија обезбедила текућу ликвидност. Прави разлог за задуживање у време када се набављају енергенти јесте обезбеђивање новца за куповину гаса и пуњење резервоара у Банатском Двору за предстојећу зимску сезону, пише Блиц.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести