Бајатовић: У Србији нема зиме по ценама, ни по количини гаса

БЕОГРАД: Директор "Србијагаса" Душан Бајатовић изјавио је да у Србији "нема зиме, ни по ценама, ни по количини гаса".
bajatovic
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

"Имамо стратешко партнерство са руским Гаспромом. Чули смо да је и председник Србије Александар Вучић рекао да ми имамо стратешко партнерство са Гаспромом. Све што је досад учињено, урађено је по европским стандардима. Биће и нових пројеката", рекао је Бајатовић за ТВ Пинк.

Он је поручио да се "гасна једначина" у Европи не може решити без Русије.

Бајатовић је додао је важно да схватимо шта се дешава и додаје да инфлација није само последица проблема са енергентима.

"Не морамо да се бринемо за количине, не морамо да се бринемо за енергетску стабилност. Ако буде требало, пустићемо и термоелектрану у Панчеву. Не треба да бринемо у овом моменту", нагласио је Бајатовић.

У суботу поједини делови Београда нису имали грејање, а директор "Србијагаса" је открио шта се заправо догодило тог дана.

"Морали смо да извршимо интервенцију. Цурео је гас и морало је да се санира. Ми, просто, нисмо имали избора. Не бирам ја, бира онај апарат који ''њушка'' колико гаса цури. Да ли смо могли раније, то је сада питање. Нека се нико не љути, боље да су мало сачекали, али битно да нико није страдао", казао је Бајатовић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести