Банкарско тржиште атрактивно, могуће аквизиције мањих банака

БЕОГРАД: Банкарско тржиште Србије атрактивно је за нове инвестиције, каже председник Извршног одбора Рајфајзен банке Зоран Петровић и не искључује могућност да ова банка купи неку мању банку из велике групације, а које показују заинтересованост да промене власника.
dinari, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Аналитичари очекују да ће након сумирања негативних последица пандемије, бити додатно подстакнута консолидација на банкарском тржишту централне и источне Европе и да постоје мање банке заинтеросване да промене власника.

"Органски раст наставља да буде наш приоритет. Земља и банкарско тржиште јесу атрактивни за инвестирање и не бих искључио такву могућност", рекао је Петровић за часопис Свет банкарства и инвестиција одговарајући на питање да ли је Рајфајзен банка заинтересована за аквизиције.

Петровић, који је и председник Управног одбора Америчке привредне коморе у Србији, каже да 63 одсто чланова АмЦ хам оцењује пословну климу у Србији као умерено задовољавајућу, што је и најчешћа оцена у претходних пет година.

"Србија је добра у привлачењу страних инвестиција које достижу и до седам одсто БДП-а. Међутим, важне су и домаће приватне инвестиције које су недовољне", навео је Петровић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести