Банке све чешће продају имовину мештана Баната

У зрењанинском Основном суду све је више објава огласа за продају непокретности појединаца чији су дуг или неизмирена обавеза судски утврђени.
zrenjanin, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Тако је за септембар заказано више продаја, а у највише случајева се као повериоци појављују банке. Најчешће се спомиње Еуробанка АД Београд.

Међу тим дуговањима је и дуг једне Зрењанинке, чије су стамбена зграда површине 150 квадратних метара и још један објекат процењени на 7.865.000 динара. На „добош“ ће ићи и објекат и земља једне Меленчанке, при чему је породична кућа процењена на 829.500 динара, а њива на 343.000. Истој банци дугује и житељка Зрењанина, којој ће на продају ићи објекат и земљиште у вредности од 992.000 динара. На продају ће и имовина процењене вредности 183.000 динара дужника из Банатског Двора.

Развојна банка Војводине у стечају појављује се као извршни поверилац против Зрењанинке чија непокретна имовина – половина породичне стамбене зграде и још нешто земљишта – иду на продају по око 1,54 милион динара.

У једном случају извршни поверилац је и Уникредит банка Србија АД Београд, ради чијег намирења се продаје непокретна имовина једне житељке Ченте, њива, виноград и воћњак, по 117.024 динара.

Као поверилац појављује се и Комерцијална банка АД Београд. Ради намирења дуга у том случају продају се објекти једног становника Житишта, а утврђена је продајна цена од 474.000 динара.

На списку поверилаца је и Рајфајзен банка АД Београд, која дуг жели да наплати продајом новијег спратног стамбеног објекта у Зрењанину, по цени од 1.487.500 динара. Ту је и Адико банка АД Београд, која од једног становника Сечња, сада с непознатим пребивалиштем, намирује дуг путем продаје имовине вредне 248.000 динара.    

Ж. Б. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести