Бивши министар финансија Лазар Крстић у Савету послодаваца

БЕОГРАД: Економски факултет у Београду основао је "Савет послодаваца", који ће факултету, између осталог, пружати информације о савременим трендовима и потребама на тржишту рада, а међу девет чланова Савета је и бивши министар финансија у Влади Србије Лазар Крстић.
inflacija statistika
Фото: pixabay.com

Како се наводи на сајту Економског факултета, Крстић који је био на челу Министарства финансија од 2013. до 2014. године, тренутно ради у консултантском предузећу "McKinsey & Compani Global Managment Consulting".

Чланови Савета долазе из различитих области економије и пословног управљања, а на листи су, поред Крстића, и потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, потпредседница Међународне финансијске корпорације (група Светска банка) задужена за Азију Нена Стојиљковић, председник Извршног одбора Рајфајзен банке Зоран Петровић.

Такође, чланови Савета су и генерални директор ИТ предузећа Нордеус Бранко Милутиновић, као и партнер у предузећу за ревизију и консалтинг КПМГ Игор Лончаревић, затим извршни директор за стратегију и трансформацију у предузећу Нелт Никола Ћорсовић, директор маркетинга и дигиталних комуникација у УниКредит банке Бојан Стевић и генерални директор предузећа Мона Хотел Манаџмент Иван Виторовић.

Циљ овог Савета је, како се наводи, и да помогне унапређењу наставних и ваннаставних садржаја факултета, а како би се ускладиле компетенције дипломаца овог факултета са потребама модерног тржишта.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести