Брајтенедер: У Србији стабилна економија и правна јасноћа

САВУДРИЈА: Директор аустријске компаније „Best in Parking & Real Estate AG“, која гради гараже у Новом Саду, Јохан Брајтенедер изјавио је да је та фирма у Србији пронашла све што је неопходно за инвеститоре - стабилну економију и јасну ситуацију у вези с дугорочним концесионим уговорима.
potpis ugovor
Фото: Tanjug/pixabay.com, ilustracija

"Србија је била логична дестинација за проширење наших иницијатива на Западном Балкану. Србија је за нас веома интересантна земља са пуно могућности и зато се посебно радујемо реализацији тамошњих пројеката“, подвукао је Брајтендер у изјави Танјугу.

На питање шта је одлучујуће за инвеститоре из његове области да се одлуче на улагања, он је одговорио да је то стабилна економија и правно јасна ситуација у вези с дугорочним концесионим уговором.

"Поред тога важни су нам и тендерска процедура, као и тендерска документација, који су у Србији на веома високом нивоу. То све је пресудило да се одлучимо за Србију“, истакао је Брајтенедер, који учествује на скупу "Стратешки економски разговори“ у организацији Асоцијације за развој бизнис мреже југоисточне Европе (СЕЕБДН).

Он је указао да његова компанија није имала никакве проблеме да учествује и добије посао на тендеру.

"Од нас су се тражиле уобичајене ствари, које би морали да испунимо на било ком другом тржишту у Европи“, додао је Брајтенедер.

Он је рекао да је његова компанија заинтересована за даље инвестиције у Србију и да стално анализирају нове могућности за улагање.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести