Брнабић: Радници Фијата изабрали улицу уместо преговоре

ПОЖАРЕВАЦ: Премијерка Ана Брнабић изјавила је да су радници Фијата у Крагујевцу одлучили да изађу на улицу и организују протесте уместо да наставе преговоре са владом и поручила им да увек могу да јој се обрате за наставак разговора, али не преко медија.
ana brnabic, Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Фото: Влада Србије/Слободан Миљевић

Ја сам ту, знају где сам, ту сам за њих, дан, ноћ, викенд, како год... Не видим шта траже на улици уместо у влади, поручила је Брнабићева одговарајући на питање новинара на отварању Имплантолошког центра Стоматолошког факултета Универзитета у Београду.

Рекла је да радници Фијата нису сачекали да се заврши процес пријаве за рад у иностранству.

Желимо да радници буду задовољни, да обезбедимо те породице, али они су пре него што је завршен процес пријаве, изашли и рекли да су преговори са владом готови. Не могу никог да натерам да разговара и преговара, навела је премијерка.

На питање новинара шта радници могу да очекују када је реч о отпремнинама, премијерка је рекла да је то ствар међусобног разговора, а не разговора преко медија.

Напомиње да су радници изашли на улицу и рекли да су преговори пропали.

Желе да иду на улицу пре него што хоће да дођу у владу да разгорамо. Буквално су напустили преговоре који су били у току, истакла је Брнабићева.

Део незадовољних радника Фијата одржао је јуче двосатни протест блокирајући магистрални пут Крагујевац - Краљево. Протест је уследио након што је истекао рок за пријављивање радника за рад у Словачкој.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести