Брнабић у Вршцу: Подршка младим предузетницима

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је вечерас, током посете Вршцу, да ће подржати младе предузетнике тог града, не само у ИТ сектору већ и у свим другим областима.
Brnabić u Vršcu,  foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Драго ми је што сам данас у Вршцу. Имам доста добру комуникацију са ИТ заједницом у том граду која је фантастична. Ја сам и као министарка за државну управу и као председница ИТ савета добила доста добрих предлога које смо укључили у наше акционе планове за подршку информационим технологијама", рекла је Брнабић новинарима.

Она је додала да су неке ствари из Акционог плана завршене, али да предстоји још пуно посла."Ја ћу се у Вршац враћати још много пута и видећемо да заједно овде покренемио још неке инфраструктурне пројекте и да како год можемо подржимо све компаније и све младе предузетнике у Вршцу у ИТ и у свим другим областима", нагласила је Брнабић.

Иван Ћосић домаћин састанка предузетника са премијерком каже да је са Брнабић разговарао о формирању ИТ заједнице и о сјајним пројектима који су покренули попу обуке за незапослене, затим обуке у програмирању видео игара и прављењу веб сајтова.

"Причали смо о проблемима које имају у свом пословању и како те проблеме можемо решити. Драго нам је да коначно имамо премијерку која има слуха за проблеме ИТ заједнице”, рекао је Ћосић.

Брнабић на Грожђебалу:Да чувамо традицију,подржавамо младе

У Вршцу је вечерас почео 60. јубиларни Грожђебал који је свечано отворила премијерка Ана Брнабић уз поруку да Србија мора да чува традицију, културно наслеђе и да подржава младе.

"Ако постоје две ствари које су важне за нас као земљу, то је да чувамо нашу традицију и културно наслеђе, а са друге стране да подржимо младе. Без те две ствари за нас нема будућности, а Србија је заслужила и има потенцијал. Вршац има обе и свака вам част. Свако поштовање Вршцу", поручила је Брнабић честитајући Вршчанима јубилеј.

Премијерка је у Вршац дошла са министрима пољопривреде Браниславом Недимовићем и министром за иновације Ненадом Поповоћем, а како је објаснила, желела је да они разговарају са грађанима о томе како држава може да помогне малим пољопривредним произвођачима и младима који се баве информационим технологијама.

Наводећи да је претходно посетила Стартит центар у Вршцу, Брнабић је рекла да млади у својим компанијама које се бави информационим трехнологијама запошљавају од десет до преко сто људи.

Председница владе је обишла винску улицу где је разговарала са винарима, а на штанду КУД “Лазар Анчић” се упознала са традиционалним начином прављења вина.Од петка до недеље увече град под Кулом биће у знаку љубитеља вина. 

Недимовић: Србија 30 година није градила системе за наводњавање

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је вечерас да је почела изградња система за наводњавање око 50.000 хектара, који се финансирају из Абу Даби фонда.

Највише система за наводњаваје се гради у Војводини, рекао је министар Недимовић који је са премијерком Аном Брнабић посетио Вршац, а у разговору са новинарима додао да Србија 30 година није градила системе за наводњавање већ је само неке од њих одржавала.“Морамо да повећамо капацитете и да за циклус од шест, седам година дођемо до 300.000, односно 400.000 хектара који ће бити под системима за наводњавање, и то не само у Војводини”, рекао је министар.

Говорећи о субвенцијама за виноградаре, Недимовић је рекао да је министарство пољопривреде ове године давало финансијска средства свима који су желели да подигну виноград.Он је подсетио да је министарство са 50 одсто средстава финансирало набавку опреме.

“Ако опрема кошта 10.000 евра, влада је учествовала са 5.000 евра. Следеће године идемо корак даље што се тиче вина и виноградарства. то је један од простора где можемо да напредујемо као држава и где можемо да правимо нову додатну вредбост”, рекао је Недимовић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести