Чадеж: Гренел подржава почетак градње аутопута Ниш-Приштина

БЕОГРАД: Специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренелел подржава став пословне заједнице да је важно кренути у изградњу аутопута Ниш-Приштина и да фокус разговора две стране треба да буде поред политике и на економији, рекао је за Танјуг председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж после састанка са америчким изаслаником и привредницима.
marko cadez
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

На питање да ли Гренел подржава све наведене захтеве пословне заједнице, Чадеж одговара потврдно додајући да су на састанку били представници различитих компанија који су са Гренелом по други пут имали прилику да разговарају о конкретним економским проблемима.

"Подржава, и заиста је неко ко ће да саслуша шта ће пословна заједница да каже. Оно што је важно, на чему се инсистира, је да аутопут Ниш-Приштина крене у реализацију", каже Чадеж.

За Гренела каже да има добар и практичан став када су у питању економски проблеми између Београда и Приштине.

Према речима Чадежа, Гренел инсистира на оваквим сусретима и да се поред политичких тема, Београд и Приштина фокусирају на заједнички интерес пословне заједнице и грађана.

Теме данашњег састанка биле су везане и за превоз робе железницом у оба смера, између Београда и Приштине, јер би се успостављању овакве линије, каже Чадеж, уместо да се транспорт обавља камионима, обављао железницом, чиме би се остварила значајна уштеда за привреду.

Чадеж указује да само присуство Гренела у Србији и његово залагање за обнављање авио-линије између Београда и Приштине итекако, каже, може да допринесе решавању отворених питања попут приштинских такси на српску робу.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести