CarGo: Због бахатих нотара Радован не може да прими прву плату

БЕОГРАД: Компанија CarGo Технолоџиз саопштила је данас да Радован Самарџић са церебралном парализом, кога су недавно запослили, нажалост не може да прими своју прву плату због, како наводе, "неодговорног, бахатог и нерадничког понашања нотара из Смедерева". 
CarGo
Фото: Ilustracija/appcargo.net

У саопштењу пише да је "нотар Александар Мркаљевић из Смедерева безобзирно захтевао да Радован сам дође до његове канцеларије и потпише документа, иако је познато да је Радован непокретан и да не може сам да се потпише". 

Даље се напомиње да је, након вишедневних позива и молби да се омогући Радовану да добије своја примања, једини одговор који је добијен од нотара Мркаљевића да "не могу да изађу на терен у наредних месец дана". 

"Истовремено, док нотар Мркаљевић одбија да ради, јавно-бележничка канцеларија Бојане Бабић, другог смедеревског нотара, данима није доступна ни на један званичан број телефона", додаје се у саопштењу.

Из " CarGo“-а наводе да је компанија пријавил Радована у складу са законом на неодређено време, а да је следећи корак био отварање текућег рачуна у Поштанској штедионици.

"Међутим, пошто Радован има церебралну парализу и не може сам да се потпише, у присуству нотара мора да овласти свог оца да у његово име користи рачун на који ће му лећи плата“, објашњавају у правном тиму " CarGo"-а.

Отац Радована Самарџића, Василије каже да је ово "велика срамота" јер је више пута звао нотара да му каже да Радован не може да изађе из куће јер не може да се креће, након чега ниједан одговор од њих није добио.

"Овакве препреке за особе са инвалидитетом су недопустиве, али највише нас шокира безобзирност ових нотара који су умислили да су господари живота и смрти и који својим бахатим понашањем представљају проблем за све грађане, а посебно за оне који имају неки облик инвалидитета“, наводи председник Удружења грађана " CarGo“ Александар Вучић.

Он је позвао Министарство правде, под чијом ингеренцијом делују јавни бележници, да реагује и реши насталу ситуацију како би Радован могао да добије плату коју је зарадио и како се овакве ситуације не би дешавале и осталим грађанима Србије.

"Ово је нечувено и ово је велика срамота. Позивамо на правду за Радована! И правду за све људе Србије, чији је Радован симбол. Нотарима имамо да поручимо - да треба да их буде срамота, јер због њих сада једна особа са тешком болешћу неће остварити свој сан и добити своју прву плату, јер њих мрзи да изађу на терен и одраде петоминутни посао“, рекао је председник Удружења грађања " CarGo", Александар Вучић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести