CarGo: Због блокаде таксиста веће интересовање за нас

БЕОГРАД: Због блокаде таксиста за CarGo је порасло интересовање, али се наши партнери устежу да изађу на улице и возе, и чекају да ово прође, рекао је данас испред зграде Владе Републике Србије директор CarGo технолоџис Вук Губеринић.
protest cargo, tanjug
Фото: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bg, ilustracija

Како је рекао, до сада се стотинак таксиста са дозволама јавило CarGo-у у жељи да приступе новом такси удружењу, које ће бити формирано у новембру.

Он је рекао да ће се удружење звати "Нови такси" и прецизирао да ће поштеним и вредним радом таксисти тог удружења моћи да "кући понесу 150.000 динара" сваког месеца.

Губеринић је на портиници Владе Србије оставио коверту за министарку саобраћаја Зорану Михајловић у којој се налази часопис Форбс, који је, каже, препознао CarGo као значајну иновацију и високо је рангирао.

Испред Владе Србије Губеринић је дошао фијакером и објаснио да ни тог вида превоза нема у Закону о превозу путника у друмском саобраћају, који је оценио као "неправедан и неуставан, јер не препознаје ни комби, ни алтернативне облике превоза".

"Да се правила из тог Закона односе на пекаре, сви би јели бајат хлеб", рекао је он и оценио да је тај закон донет без јавне расправе и под утицајем "такси картела".

Он је потврдио да је фокус CarGo-а на Београду и рекао да му није јасно што су таксисти покренули протесте и у другим градовима.

Како је поновио, CarGo партнери који су "легално регистровани и плаћају порез" возе само чланове удружења CarGo.

Губеринић је истакао да ће на притиске CarGo одговорити даљим развојем апликације и рекао да се већ неко време развија апликација CarGo фреш, која ће грађанима Србије омогућити набавке и учинити живот једноставнијим и лакшим.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести