Да ли има повреде конкуренције у продаји Nespresso апарата?

НОВИ САД: Комисија за заштиту конкуренције (КЗК) покренула је поступак испитивања повреде конкуренције против фирме SF1 Cofee, увозника и дистрибутера апарата за кафу бренда Nespresso пошто је утврђено да шест малопродаја нуде те апарате по готово истој цени, саопштила је КЗК.
d
Фото: Промо

"Услед чињенице да су цене апарата за кафу бренда Nespresso на тржишту Србије идентичне, или готово идентичне Комисија је основано претпоставила да су резултат радње повреде конкуренције у виду одређивање цена у даљој продаји од стране SF1 Cofee", образложила је КЗК.

Како је саопштено КЗК је извршила ненајављен увиђај у SF1 како би испитала да ли постоје рестриктивних споразуми којима се ограничава конкуренција на тржиштима малопродаје и велепродаје потрошачке електронике у Србији.

КЗК је позвао сва лица која располажу подацима, исправама или другим релевантним информацијама које могу допринети утврђивању чињеничног стања да им их доставе.

Ово је други поступак који КЗК отвара пошто је Еуростат констатовао да су 2019. године цене потрошачке електронске биле за 13 процената више у односу на просечне цене у ЕУ.

Почетком септембра КЗК је покренула поступак против Roaming Elektronics-а, Техноманије и Comtrade дистрибуције због сумње да постоје споразуми којима се ограничава конкуренција на тржиштима потрошачке електронике у Србији.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести