Делегација АПВ састала се са председником Привредне коморе Туниса

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, на крају радне посете Тунису, разговарао је са  председником Привредне коморе Туниса Муниром Моакхаром и директором Дирекције за сарадњу са Европом у Министраству трговине Набилом Арфавијем.
с
Фото: Покрајинска влада

Саговорници су истакли да је много простора за сарадњу, што је и дефинисано договором приликом посете представника Привредне коморе Туниса Привредној комори Војводине 2019. године.

Секретар Иванишевић је истакао да је укупна спољнотрговинска робна размена између Републике Србије и Туниса за прва три месеца остварена у вредности од 17,6 милиона евра што је за 86,7 % више у односу на претходну годину. У АП Војводини 95 привредних субјеката послује са Тунисом, од којих је већи број оних који из Туниса увозе.

Секретар Иванишевић је овом приликом позвао председника Привредне коморе Туниса да посети Нови Сад.

Председник Привредне коморе Туниса је рекао да је, после периода ковида и отварања могућности за одржавање састанака и пословних форума, неопходно да се повежу компаније и привредници из  Србије и Туниса и додао да је задатак представника привредних комора  да направе добар привредни амбијент и могућност да се привредници представе и на једном и на другом тржишту.

Састанку су присуствовали шеф кабинета председника Покрајинске владе Татијана Ђукановић, секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине Бранислав Мамић и отправник послова у Амбасади Репубике Србије у Тунису Саво Ђурица.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести