Додељене награде "Цвет успеха за жену змаја"

БЕОГРАД: Најбоље жене предузетнице награђене су вечерас у различитим категоријама у оквиру манифестације "Цвет успеха за жену змаја", а скупу је присуствовала потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић која је поручила да су успешне жене и предузетнице добробит за цело друштво.
z
Фото: Tanjug

Додељене су награде и за родно најсензитивнију компанију, коју Координационо тело и Удружење пословних жена традиционално додељују четврту годину заредом компанијама које у свом пословању примењују стратегију друштвено одговорног пословања и воде рачуна о принципима родне равноправности, а коју је уручила министарка Михајловић.

Она је истакла да је држава ту да подржи предузетнице, јер оне, како је додала, представљају добробит за цело друштво, као и да се заједнички може урадити много више на стварању једнаких могућности за жене и мушкарце.

Заједнички, Влада Србије, Координационо тело и предузетнице можемо да урадимо много како би њихов положај на тржишту рада био бољи. Вечерас смо ту и да пошаљемо поруку да је све могуће - како женама које размишљају да уђу у свет бизниса тако и онима које су већ у бизнису и успеле су да одрже своје пословање, поручила је Михајловић.

Додала је да се вечерас шаље порука и свим грађанима и грађанкама да су успешне жене добробит за цело друштво, не само за њихове породице.

Изразила је задовољство што се вечерас уверила шта су све жене успеле да ураде, посебно ове последње године, не само ведрим духом, већ огромним радом и енергијом.

Влада Србије последњих седам година политички је стала иза жеље да остваримо једнаке могућности за жене и мушкарце. Пре пар недеља прогласили смо 11. јуни Даном родне равноправности, разлог за тај датум је сећање на 1842. годину када је указом Михаила Обреновића женама одобрено да се школују. Образовање које жене улажу у себе доводи до тога да цело друштво иде напред, рекла је Михајловић.

Председница Удружења пословних жена Србије Сања Поповић Пантић изјавила је да је ово 15. јубиларна манифестација посвећена најбољим предузетницама иако је иза нас тешка година.

Упркос тешкој години предузетнице су успеле да превазиђу бројне препреке и вечерас ћемо чути успешне примере повезивања науке и привреде, успостављене међународне сарадње, социјалних иновација. Много рада, напора и професионалности је иза њих и ту смо да им изразимо дубоко поштовање, рекла је Поповић Пантић.

Награда "Жена змај" уручена је сувласници и директорки предузећа "Arhi.pro" из Београда Ањи Ивани Милић, а међу добитницама специјалних признања су власница и директорка предузећа "Коко дућан" Катарина Тасковић, власница ТВ продукције "Атлантис" Лидија Марко, сувласница и директорка Привредног друштва "Real red raspberry" Татјана Аврамов...

Када је реч о родно најсензитивнијим компанијама, прво место освојила је компанија Млекопродукт доо из Новог Сада, другу позицију заузела је компанија Manpower доо из Београда, док је на трећем месту Генерали oсигурање Србија.

Специјална признања добиле су компаније Schneider Electric, Represent Communications, Ериксон, Ерсте и Уникредит банке.

Манифестацији су присуствовали и поверенцица за родну равноправност Бранкица Јанковић, потпредседница Удружења пословних жена Србије Оливера Поповић, директорка Института за онкологију и радиологију Даница Грујичић, глумица Тања Бошковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести