Дробњак: Пројектујемо 800км брзих путева, радови вредни три милијарде евра

БЕОГРАД: Актуелни радови на изгардњи нових деоница аутопута и брзих саобраћајница у Србији вредни су око три милијарде евра, од чега су већ у току радови од 1,8 милијарди, изјавио је данас в.д. директора Путева Србије Зоран Дробњак и додао да се, поред тога, пројектују и брзе саобаћајнице у дужини од 800 километара.
Zoran Drobnjak foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Сада пројектујемо и брзе саобраћајнице у укупној дужини од 800 километара, чија ће изградња коштати између четири и 4,5 милијарди евра", истакао је Дробњак гостујући на Пинку.

Додаје да су тако планирани радови вредни укупно више од седам милијарди евра.

Подсетио је да се гради аутопут од Прељине до Пожеге, затим Моравски коридор од Прељине до Појата, аутопут од Кузмина до Сремске Раче, обилазница око Београда, да се гради нови мосту преко Саве код Шапца, да ће бити направљена брза саобраћајница од Новог Сада до Руме, затим аутопут Рума - Шабац и брза саобраћајница Шабац - Лозница...

"Ми радимо сада и рехабилитацију аутопутева и магистралних праваца", навео је Дробњак.

Истакао је да ће пуно значити завршетак београдске обилазнице, што ће бити до краја 2022. године, јер ће доста растеретити саобраћај на мосту Газела на аутопут кроз Београд, где се нарочито стварају гужве у поподневним часовима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести