Ер Србија планира више од 800 чартер летова током лета

БЕОГРАД: Ер Србија у сарадњи са домаћим туристичким организацијама планира да током летње сезоне 2021. године, обави више од 800 чартер летова ка популарним дестинацијама у Турској, Египту, Грчкој и Тунису, саопштио је данас национални авио превозник.
er srbija avion
Фото: Youtube Printscreen

Додаје се да ће Ер Србија, током ускршњих и првомајских празника, летњу чартер сезону отворити летовима ка популарним египатским летовалиштима Хургади и Шарм ел Шеику, с тим што ће касније, током сезоне, већи број летова бити ка Хургади, а нешто мањи ка Шарм ел Шеику.

Чартер летови Ер Србије за Турску ће углавном бити организовани ка Анталијској регији, али су у плану и летови за Бодрум и Даламан на Егејској обали Турске, наводи се у информацији.

Када је реч о Грчкој, путници могу очекивати туристичке аранжмане са директним чартер летовима за Родос, Крит, Скијатос, Крф, Кефалонију, Закинтос и друга популарна летовалишта.

"Радује нас што смо у могућности да организујемо чартер летове до различитих дестинација, како бисмо нашим путницима и овог лета омогућили да сигурно и комфорно отпутују на заслужени одмор. Иако су ограничења у путовањима изазвана пандемијом корона вируса и даље на снази, ми се заједно с нашим партнерима, туристичким агенцијама трудимо да путницима пружимо што већи избор одредишта", изјавио је виши менаџер агентске и корпоративне продаје у Ер Србији Бошко Рупић.

Он је изразио уверење да ће ова сезона бити боља од претходне, јер ће Ер Србији, за разлику од прошле године, бити доступне дестинације традиционално занимљиве нашим туристима, попут Грчке.

Ер Србија је током летње чартер сезоне 2020. године, у периоду од 5. јула до краја октобра, реализовала 299 повратних летова ка популарним туристичким одредиштима у Турској, Египту и Грчкој, наводи се у саопштењу наше свио компаније.

Додаје се да је током прошле године највише чартер летова обављено ка турском приморју, чак 189 повратних летова, а затим ка Египту, 108 летова, док су ка Грчкој обављена свега два повратна лета, услед увођења ограничења у путовањима.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести