Ер Србија у јануару имала 71% више путника него јануара 2021.

БЕОГРАД: Ер Србија је у јануару превезла преко 90.000 путника, што је за 71 одсто више него у истом месецу прошле године, објавила је национална авиокомпанија.
avion er srbija
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Српски авиопревозник је у јануару ове године обавио 1.641 лет у редовном и чартер саобраћају, преко матичног аеродрома у Београду, као и ваздушних лука у Нишу и Краљеву.

Упркос јаком утицају омикрон варијанте корона вируса, саопштила је Ер Србија, превезено је више од 90.000 путника, што је за 71 одсто више у поређењу са јануаром 2021, који је такође био погођен зимским таласом пандемије ковида 19.

Повећањем броја превезених путника у јануару за чак 71 одсто у односу на исти месец прошле године, показали смо да смо спремни за снажну експанзију коју очекујемо у наредном периоду. Забележени резултати, такође, доказују да су наше одлуке, као и наша стратегија на правом путу за који верујемо да ће нам помоћи да у наредним месецима будемо јачи на обострано задовољство, нас и наших путника, рекао је виши менаџер продаје у Ер Србији Бошко Рупић.

Српска национална авио-компанија је у јануару успоставила нове линије од јавног интереса са аеродрома Константин Велики у Нишу и аеродрома Морава у Краљеву, чиме је омогућила путницима из различитих делова земље да стигну до европских дестинација у мрежи Ер Србије.

Ер Србија је у 2021. години реализовала за 39 одсто већи обим саобраћаја и превезла за 83 одсто више путника у односу на 2020. годину, а током јануара је превезено 53.457 путника.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести