Ер Србија због мера у другим земљама преполовила број рута

Од 63 линије на којима је Ер Србија саобраћала пре избијања ковида-19, број рута до којих се тренутно лети је преполовљен, истовремено уз значајно смањење броја недељних фреквенција.
Er Srbija
Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Ер Србија је због мера ограничења у путовањима које су увеле бројне земље до којих саобраћа, као и услед тога пада тражње, смањила број дестинација и укупно превезених путника у односу на исти прошлогодишњи период, речено је данас Танјугу у српској авиокомпанији.

Од 63 линије на којима је Ер Србија саобраћала пре избијања ковида-19, број рута до којих се тренутно лети је преполовљен, истовремено уз значајно смањење броја недељних фреквенција.

Ер Србија је, ипак, у трећем кварталу успела у односу на конкуренцију да постигне бољу попуњеност путничке кабине, која је на појединим рутама била и 80 одсто.

Српски авиопревозник се, као и већина светских авиокомпанија, услед последица пандемије коронавируса суочава са веома отежавајућим околностима у пословању, кажу у националној авиокомпанији.

С друге стране, Ер Србија непрекидно прати све промене у ограничењима путовања и тражњи и свој саобраћај прилагођава тим променама.

"Захваљујући таквом флексибилном и агилном приступу, Ер Србија је у трећем кварталу ове године успела да постигне боље резултате попуњености путничке кабине у односу на конкуренцију. На појединим рутама, попуњеност путничке кабине достигла је и 80 одсто, што се у датим околностима највеће кризе у историји светског путницког авиосаобрацаја може сматрати добрим резултатом", истичу у Ер Србији.

Када је реч о мерама заштите које се примењују, одмах по избијању пандемије корона вируса, Ер Србија је у сарадњи са надлежним органима и организацијама увела све неопходне безбедносне и хигијенске мере на својим летовима.

Безбедност путника и чланова посаде најважнији је приоритет Ер Србије, истичу у српској авиокомпанији.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести