Фијат и Рено у преговорима о партнерству

ЛОНДОН: Компаније Фијат Крајслер и Рено преговарају о склапању партнерства, пренео је ЦНБЦ позивајући се на неименовани извор.
fijat
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

Италијанско-амерички и француски произвођач аутомобила разматрају бројне опције које би омогућиле да две компаније раде заједницки у будућности, навео је извор упознат са ситуацијом.
Нејасно је да ли би партнерство те две компаније довело до тога да се Фијат Крајслер коначно прикључи савезу Нисан-Рено-Мицубиши. Фијат Крајслер је одбио да то прокоментарише за ЦНБЦ.

У марту је и "Фајненшел тајмс" први писао о томе да Рено планира ове године да почне разговоре о спајању са Нисаном, а да онда евентуално купе Фијат Крајслер.
Мајк Менли, извршни директор Фијат Крајслера, тада је рекао ФТ-у: "Ако постоји партнерство, спајање, однос који би нас ојачао, онда сам апсулутно спреман да то размотрим."

Ако би се Фијат Крајслер прикључио савезу Рено-Нисан-Мицубиши, који датира још из 1999., тако би настао највећи светски произвођач аутомобила, са укупном годишњом продајом од 15,6 милиона возила, преноси сајт Б92.нет.
Тренутни лидер, Фолксваген, прошле године продао је 10,8 милиона возила.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести