Фијат жели да обнови производњу у Италији од наредне недеље

МИЛАНО: Фијат Крајслер (ФЦА) жели да настави производњу аутомобила у три фабрике у Италији од наредне недеље ако добије “зелено светло” од владе, изјавио је данас представник синдиката.
fijat 500
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

ФЦА је прошле недеље обавестио синдикате да ће, ако им влада да одобрење за покретање погона, компанија бити спремна да обнови део своје производње 6. априла, рекао је Ђанлука Гианлуца Фико, представник синдиката металских радника УИЛМ, преноси Ројтерс.

Раније овог месеца, Италија је забранила путовање унутар земље и наредила замрзавање свих пословних активности за које се сматра да нису есенцијалне до 3. прила, укључујући и активност аутомобилске индустрије, како би сузбиае ширење коронавируса.

Локације на којима би ФЦА евентуално обновио производњу су: Мелфи, на југу италије, где има линију за склапање Џипа Компас, затим Алтеса у централној Италији, где производи лака комерцијална возила, и коначно Торино где се у фабрици Мирафјори обављају припремне операције за нови електрчни модел 500, навео је представник Синдиката.

Портпарол ФЦА је потврдио да је за сада план да се ове три линије обнове следеће недеље, али је Фико навео да се не зна да ли ће влада дати дозволу за то и да он сматра да је вероватније да ће Рим продужити забрану.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести