Форд удружује снаге с Гуглом, нудиће клауд дата услуге

ДИРБОРМ: Компанија Форд Мотор ће користити софтвер, вештачку интелигенцију (АИ) и рачунарство у облаку које нуди Гугл за развој нових услуга за потрошаче и модернизацију интерног пословања, саопштиле су ове две компаније данас.
ford
Фото: Youtube Printscreen

У оквиру шестогодишњег споразума о партнерству, произвођач аутомобила са седиштем у Дирборну, у држави Мичиген, уграђивање андроид оперативни систем америчког технолошког гиганта у своја возила "Форд" и "Линколн" почев од 2023, извештава Ројтерс.

Форд ће својим купцима нудити инкорпориране Гуглове апликације, укључујући мапу и гласовнуи технологију те компаније. Примениће такође Гуглову АИ технологију како би побољшао ефикасност у развоју возила, ланца снабдевања и производних операција, додале су две компаније.

Форд и Гугл ће такође формирати групу, Тим Апшифт, која ће се бавити истраживањем употребе података за развој нових модела малопродаје, креирањем нових понуда за будуће власнике возила и другим услугама за Фордове купце.

Подаци о Фордовим купцима неће бити предати Гуглу или Гугловим оглашивачима, рекао је Фордов потпредседник за стратегију Дејвид Меклеланд на телеконференцији за медије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести