Фрушкогорска вина на сајму у Њујорку

ЊУЈОРК: На светској изложби "Vinexpo America | Drinks America 2023" у Њујорку осмог и деветог марта представило се шест војвођанских винарија: Бјелица, Chichateau, Деурић, Ердевик, Император и Ковачевић, саопштила је данас Развојна агенција Војводине (РАВ).
Vino/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Вино

Они су додали да су се вина са Фрушке Горе и околине преставила са још 440 излагача из 32 земље, док је регион Војводине  на овој специјализованој изложби представљен први пут. 

Санда Емини, саветница за стране инвестиције у РАВ-у, каже да је био је велики изазов организовати наступ, али да су били мотивисани из више разлога. 

"Тржиште алкохола је најбрже растуће тржиште на свету, тржиште Америке је захтевно али велико, њујоршки сајам, намењен искључиво професионалним купцима, дистрибутерима и агентима, дакле високо захтевним професионални купцима, али Војводина има винарија које могу да одговоре овим изазовима", рекла је Емини.

Она је истакла да су у току сајма организовали и Master class – специјализовани догађај промоције и дегустације вина.

Директор и главни  енолог винарије "Деурић" Мирко Нишкановић, каже да је наступ на овом сајму био драгоцено искуство.

Директор винарије "Ердевик" и сувласник винарије "Chichateu" Ђорђе Стојшић наглашава да је важно то што су се винари представљали заједно.

"Ово је било више него добро за нас, јер смо се појавили као група винарија, имали смо и Master class и заједнички штанд шест винарија, тако да смо привукли већу пажњу, боље него да је нека винарија ишла сама", рекао је Стојшић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести