ФТ: Хуавеј послао кући Американце који су радили у Кини

ПЕКИНГ: Британски Фајненшел Тајмс пише да је технолошки гигант Хуавеј наложио запосленима да откажу техничке састанке с њиховим америчким контактима и да је послао кући велики број Американаца који су радили у седишту компаније у Кини.
huavej
Фото: Youtube Printscreen

Ови потези компаније долазе услед ескалације америчко-кинеских тензија везаних за трговину и технологију у којој је Хуавеј постао главна мета, пише ФТ, а преноси агенција АП.

Лист наводи да је Хуавејев главни стратег за дизајн, Данг Веншуан, рекао да су амерички држављани који раде у одељењу "Истраживање и развој" репатрирани пре две седмице, након што је ова компанија заједно са њених 68 подружница стављена на "црну листу".

У тексту се додаје да је радионаца, која се одвијала у то време, "напрасно завршена, а амерички представници замољени да склоне своје лаптопове, да их искључе са мреже и да напусте просторије компаније Хуавеј".

ФТ је навео, позивајући се на изјаву Данга, да ће Хуавеј такође ограничити интеракције између својих запослених и америчких држављана.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести