Гасовод ради без проблема, засад само за домаће тржиште

БЕОГРАД:Гасовод Балкански ток, који је председник Србије Александар Вучићу у петак пустио у рад, функционише без икаквих техничких проблема и засад служи за санбдевање домаћег тржишта, речено је Танјугу у Министарству рударства и енергетике.
gasovod
Фото: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/nr FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Када компресорске станице буду у погону током ове године, гасовод ће радити пуним капацитетом и моћи да снабдева купце у Мађарској и Аустрији, кажу у министарству.

Напомињу да, према информацијама којима располаже министарство, за сада нема видљивих техничких проблема у раду гасовода, као и да је притисак у гасоводу задовољавајући.

Просечна дневна потрошња из Балканског тока је око осам милиона кубних метара гаса дневно, с тим да се због више дневне температуре данас очекује потрошња од око шест милиона кубика.

Председник Вучић је 1. јануара у Госпођинцима код Жабља пустио у рад гасовод Балкански ток чија дужина трасе кроз Србију од бугарске до мађарске границе је 403 километра.

Он је нагласио да је новим гасоводом Србија осигурала енергетску стабилност и безбедност, што је важно за привлачење нових инвеститора.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести