Генерални директор Ер Србије Дане Кондић поднео оставку

БЕОГРАД:  Национални авиопревозник Ер Србија данас је објавила да је генерални директор Дане Кондић донео одлуку да се из личних разлога, после четири и по године, повуче са те функције и да ће га у прелазном периоду заменити Данкан Нејсмит.
Dane Kondić, ER Srbija Foto: www.airserbia.com
Фото: www.airserbia.com

У саопштењу достављеном Танјугу, наведено је да је Нејсмит, који обавља функцију извршног директора за финансије и трансформацију пословања, именован за вршиоца дужности генералног директора у прелазном периоду, у коме ће авиокомпанија донети одлуку о трајном решењу за ту позицију.

Нејсмит има више од 12 година искуства на руководећим позицијама у авиокомпанијама.У складу са планом транзиције на руководећој позицији, Нејсмит ће одмах и у потпуности преузети све управљачке одговорности, а период примопредаје дужности ће се наставити до краја јануара следеће године, до када ће Кондић радити у Ер Србији.

Председник Надзорног одбора авиокомпаније Ер Србија и градоначелник Београда Синиша Мали захвалио је Кондићу на постигнутим резултатима."У име Надзорног одбора и у своје лично име, желим да захвалим Данету Кондићу, чији је мандат обележен значајним достигнућима и позитивним променама, као што су проширење наше мреже дестинација, у којој се сада налази и Њујорк, унапређење производа и услуга, увођење модерне флоте и побољшање финансијских резултата", навео је Мали.

Према његовим речима, Ер Србија улази у наредну фазу развоја као један од најбољих авиопревозника у Европи."Ер Србија је симбол националног поноса, чији успех сведочи о посвећености њених запослених и постаје значајан покретач српске привреде. Данкан Нејсмит је искусан лидер и ужива пуно поверење Надзорног одбора да руководи компанијом у периоду прилагођавања пословања за наставак развоја", навео је Мали.

Етихад ервејз, национална авиокомпанија Уједињених Арапских Емирата, која има 49 одсто власничког удела у Ер Србији, такође је захвалила Кондићу на његовим достигнућима као генералног директора авиокомпаније.

"Ер Србија је од свог оснивања 2013. године постигла велики напредак у свим областима пословања и данас представља одличан пример успешне корпоративне трансформације. Дане Кондић је успешно руководио авиокомпанијом у овом делу приче о Ер Србији и захваљујемо му на значајном доприносу и његовој посвећености", рекао је директор стратегије и планирања Етихад групе и потпредседник Надзорног одбора Ер Србије Кевин Најт (Кевин Книгхт).

Он наводи да ће се ново руководство усредсредити на примену јасне стратегије којом ће одговорити на предстојеће изазове и обезбедити одрживу и просперитетну будућност авиокомпаније.

"Уверени смо да се можемо ослонити на доказане вештине и искуство Данкана Нејсмита, уз помоћ којих ће у прелазном периоду водити Ер Србију. Етихад је, као сувласник и партнер, посвећен пружању континуиране стручне подршке авиокомпанији Ер Србија", навео је Најт.

Ер Србија је 24. јула објавила оперативне резултате, по којима је у првих шест месеци 2017. године превезла 1,12 милиона путника, што представља пораст од три одсто у односу на исти период претходне године, уз искоришћеност капацитета за превоз путника од 70,5 одсто.Забележен је и значајан раст превоза терета од чак 54,6 одсто у односу на исти период 2016. године, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести