Хаковани подаци три милиона клијената банке Уникредит

РИМ: Италијанска банка Уникредит објавила је данас да је открила хакерску провалу у четири године стар документ који садржи податке око три милиона клијената у Италији.
Hakeri napad / pixabay.com
Фото: pixabay.com

"Уникредитов тим за кибернетичку безбедност идентификовао је инцидент с подацима, који укључује документ креиран 2015. године са затвореним скупом од приближно три милиона записа”, наводи се у саопштењу банке, преноси Хина.

Хакери су се домогли „имена, градова, телефонских бројева и адреса електронске поште”, али немају „никакве банковне детаље који би им омогућили приступ рачунима клијената или допустили неовлашћене трансакције”, поручују из банке.

Хакерска провала је пријављена полицији, покренута је интерна истрага и ступа се у контакт класичном односно електронском поштом с клијентима чији су подаци можда компромитовани.

Позивајуци се на изворе у полицији, италијанска агенција АНСА објавила је да су подаци пресељени на Dark Web и да се истражују могуће даље повреде личних података.

АНСА подсећа да је Уникредит известио о хакерском нападу и у јулу 2017. године када је проваљено у податке 400.000 клијената у Италији.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести